Vuurschalen

Samen met familie en vrienden heerlijk vertoeven rondom een gezellig vuurtje in je tuin. Of wat dacht je ervan om lekker een vuurtje te stoken tijdens een picknick op het strand? Er zijn ook vuurschalen die makkelijk kunnen worden meegenomen als je er bijvoorbeeld een weekendje tussenuit gaat. Ook is het natuurlijk erg leuk om met de kinderen kastanjes of marshmallows te roosteren op een vuurschaal. Dit staat garant voor enorm veel (smul)plezier voor jong en oud. De combinatie van warmte, licht en vuur maken vuurschalen echte sfeermakers.

Vuurschalen creëren niet alleen een fijne en gezellige sfeer. Ze zijn ook bijzonder geschikt als decoratief element in je tuin of op je terras. Zelfs zonder vlam. Voor iedere smaak zijn er passende vuurschalen te vinden. Er zijn ook vuurschalen met een speciaal rooster of grillplaat. Zo heb je een mooie warmtebron en barbecue ineen. Ben je op zoek naar een wat zwaardere vuurschaal voor op een vaste plek in je tuin of juist een ‘meeneem’ exemplaar? Vuurschalen zijn er in vele soorten, maten en materialen. Zoals een Mexicaanse vuurschaal van klei, een modern exemplaar van RVS, een elegante schaal van keramiek of bijvoorbeeld van gietijzer. Je kunt bij vuurschalen ook afneembare vonkenschermen bestellen. Het vonkenscherm biedt bescherming tegen ongewenste vonken voor het geval er een beetje wind staat.

Een vuurschaal van wat grotere omvang zorgt ervoor dat je er extra veel hout op kunt leggen en daardoor nog langer van mooie zomeravonden te genieten. Ook is zo’n grote vuurschaal een echte blikvanger in je tuin. Zoek je juist een wat kleiner model? Deze zijn bijzonder geschikt voor op je terras of zelfs op de tuintafel. Dit zal zorgen voor een perfecte en gezellige sfeer. Voor een paar tientjes zijn er al vuurschalen te vinden. Ook leuk om cadeau te doen dus.