Vuurkorven

Wil je, ook midden in de winter, voor een geweldige sfeer in je tuin zorgen? Zoals een gezellige kerstborrel buiten rondom een knisperend vuur? Vuurkorven maken dit mogelijk en zijn daarbij de ultieme sfeermaker voor ieder feestje in de tuin. Romantisch met z’n tweeën genieten van de knetterende vlammen tijdens een zwoele zomeravond is natuurlijk ook erg fijn. Zomaar ergens een vuurtje stoken mag niet omdat het vuur zich snel kan verspreiden. Een vuurtje stoken in een vuurkorf mag echter wèl. Een vuurkorf is compact, eenvoudig in gebruik en past in elke tuin. Of je tuin of terras nu groot of klein is, er is altijd wel plek voor een vuurkorf.

Als je vuurkorven wilt kopen kun je kiezen uit verschillende soorten materialen en uitstraling. De meeste vuurkorven zijn voorzien van verticale spijlen en zijn van staal. Dit is een licht materiaal en daardoor is de vuurkorf makkelijk verplaatsbaar. Zo kun je lekker afwisselen van plek of de vuurkorf ergens mee naartoe nemen. Sommige materialen zijn beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen, wind, sneeuw en veel zon. Dit kun je ook mee in overweging nemen als je besluit een vuurkorf aan te schaffen. De veiligheid is echter het meest belangrijke aspect waar je op moet letten. Je vuurkorf en het gebruik ervan zal aan bepaalde veiligheidseisen moeten voldoen, zoals:

• De vuurkorf moet stabiel zijn
• Er moet zich in de omgeving niks bevinden wat snel vlam vat
• De ondergrond van de vuurkorf moet vuurvast zijn

Wil je dezelfde sfeer van een kampvuur overbrengen zonder het risico een oncontroleerbaar vuur te veroorzaken? Dan zijn vuurkorven een echte aanrader. Er is veel keus in betaalbare vuurkorven waardoor het plaatsen van meerdere vuurkorven in je tuin zeker een optie is. Het vuur zal je tuin doen oplichten en een prachtige sfeer creëren. Vuurkorven zijn dus ideaal als je het hele jaar wilt genieten van absolute sfeer en warmte.