Terrasverwarming

Een Terrasverwarming is de ideale manier om snel een heerlijke temperatuur in de buitenlucht te creëren. Letterlijk met één druk op de knop. Terrasverwarming is op veel plekken inzetbaar. Veel cafés en restaurants maken er al lange tijd gebruik van. Zo kunnen gasten zelfs op koude dagen gezellig buiten blijven tafelen. Het is natuurlijk ook een uitkomst op je eigen terras, patio of balkon. Daarbij kun je ook nog kiezen voor verlichting aan je terrasverwarming waardoor je, als het donker wordt, toch nog lekker buiten een boek kunt lezen. Hoe handig is dat.

Er is veel variatie in vorm, vermogen en type energieverbruik van Terrasverwarming. Om te bepalen welk type verwarming het beste bij jou past, heb je de keuze uit:

• Elektrisch of gas
• hangend of vrijstaand

Een hangend model is vrijwel altijd elektrisch en is eenvoudig te monteren aan de wand of het plafond. Hierdoor neemt de Terrasverwarming geen extra ruimte in en heb je de warmte altijd binnen handbereik. Het voordeel van een vrijstaand model is dat je deze kunt verplaatsen en dus op werkelijk iedere gewenste plek kunt neerzetten. Een staande Terrasverwarming kan zowel op gas als op elektriciteit werken. Bij gas verwarming ben je niet afhankelijk van stroomvoorziening en heb je geen last van snoeren. Een elektrische Terrasverwarming is over het algemeen iets goedkoper in gebruik.

Hoeveel vierkante meter de Terrasverwarming kan verwarmen is afhankelijk van het vermogen van de Terrasverwarming, de weersomstandigheden en de beschutting van je tuin. Op elke Terrasverwarming staat het vermogen duidelijk aangegeven. Heel belangrijk is het om vooraf goed na te gaan hoeveel oppervlakte er precies verwarmd moet worden en hoe krachtig de verwarmer voor jou moet zijn. Zo krijg je warmte èn een fijne sfeer. Buiten wordt dan echt een verlengstuk van binnen. Wie wil dat nou niet?