Vuurtonnen

Met een vuurton haal je sfeer en warmte in je tuin. Vooral op de momenten in de herfst of het vroege voorjaar als de temperatuur nog aan de koude kant is, maar het eigenlijk nog wel fijn is om in je tuin te zitten. Tijdens die momenten is een vuurton een ideale en bovenal sfeervolle oplossing om samen met je familie of vrienden te kunnen genieten van je tuin.

Een vuurton van warm staal
Een vuurton wordt over het algemeen gemaakt van cortenstaal. Het leuke van dit materiaal is dat het, naar mate er meer wordt gestook in de vuurton, een steeds warmere uitstraling krijgt. Dit komt door het roestproces dat hierdoor ontstaat. Iets dat overigens nog extra kan worden verstrekt door de weersomstandigheden buiten. Wel is het belangrijk om te weten dat de ton in het begin wat roestwater kan afgeven. Een vuurton is vooral ook een efficiënte warmtebron. Door de gaten in de ton, verdwijnt niet alle warmte in de lucht, maar kan het zich goed rondom de vuurton verspreiden. Zo blijf je lekker warm.

vuurton

Andere eigenschappen
Een ander groot voordeel van een vuurton, ten opzichte van een meer open vuurhaard, is dat het geen troep oplevert. Al het houtafval blijft namelijk netjes achter in de ton, waar je het vervolgens zonder problemen weer uit kunt halen. Daarnaast is een vuurton geschikt voor ongeveer iedere tuin. Het is niet groot en in de winter kun je de ton gewoon buiten laten staan. De meeste vuurtonnen komen bovendien met een deksel. Deze kun je gebruiken voor als het vuur lager komt te staan, of net op gang komt. De warmte stijgt dan niet op, maar blijft in de ton en verspreidt zich door de gaten juist naar de zijkanten. Let er wel op dat er niet te veel rookontwikkeling is, anders verspreidt die zich ook naar de buitenkant waar iedereen zit.

Meer informatie kunt u vinden op: Vuurtonnen Webwinkel